بازی درمانی در تهران

برای مشاوره رایگان یا رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

بازی درمانی روشی برای کمک به کودکان برای بیان احساسات و مقابله با مشکلات عاطفی با استفاده از بازی به‌عنوان ابزار اصلی است. رفع نیازهای کودکان، جوانان و بزرگسالان مبتلا به مشکلات عاطفی و رفتاری با ترویج هنر و بازی درمانی روشی استاندارد و جهانی است که در مرکز بازی درمانی کودکان ستاره ایرانیان با کمک برترین متخصصین کودک که دوره‌های مربوط به بازی درمانی را گذرانده‌اند انجام می‌شود.

بازی درمانی چیست؟

کودکان اغلب در بیان احساسات خود مشکل دارد، در این شرایط درمان‌های سنتی مثل روان‌درمانی یا صحبت‌کردن برای آن‌ها دشوار و بی‌فایده است. بازی درمانی کمک می‌کند تا کودک بدون سختی و دشواری احساسات خود را در مورد مواردی که دشوار به نظر می‌رسد بیان کند.

بازی درمانی نوعی روان‌درمانی در مرکز روانکاوی برای کودکان ۳ساله به بالا است که با کمک بازی اختلالات را شناسایی و درمان می‌کند. بازی درمانی در حقیقت یک درمان بالینی است که باهدف برطرف‌کردن نیازهای سلامت روان و اختلالات رشدی در کودکان خردسال، نوجوانان و حتی بزرگسال انجام می‌شود.

بازی درمانی با بازی معمولی تفاوت دارد؛ زیرا درمانگر به کودکان کمک می‌کند تا مشکلات خود را حل‌وفصل کنند، بازی به افکار و احساسات بیانی، متناسب با مرحله کلی رشد کودک اجازه ظهور می‌دهد و به درمانگر و کودک کمک می‌کند تا بیش‌تر با هم در تعامل بوده و رابطه‌ای سالم را به وجود آورند. بیشتر بدانید.

فواید بازی درمانی

با بازی درمانی، کودک دایره لغات خود را گسترش می‌دهد؛ زیرا در تعامل دائمی با زبان است. کودک قادر است خلاقیت خود را بدون ازدست‌دادن تماس با واقعیت توسعه دهد، تجربیات و خاطرات خود را سازماندهی کند. به‌طورکلی مزایای بازی درمانی شامل موارد زیر است:

  • بازی به طور طبیعی به رشد جسمی، اجتماعی، فکری و عاطفی و روانی کودک کمک زیادی می‌کند.
  • بازی برای کودکان امری ذاتی است و باعث تحریک حواس، استفاده از بدن، نقش بازی‌کردن، رابطه، بهبود مهارت‌ها و شکل‌گیری هویت و همچنین تصمیم‌گیری و همدلی است.
  • در طول بازی، کودکان با برقراری ارتباط با خود احساست و مشکلات خود را بهتر درک می‌کند.
  • عزت نفس کودک را افزایش می‌دهد.
  • رفتار خطرناک یا نامناسب را متوقف کرده و باعث بهبود رفتار می‌شود.
  • مهارت‌های بین فردی را آموزش می‌دهد تا کودک بهتر با دیگران ارتباط برقرار کند.
  • روند شناختی، عاطفی و بین فردی در طول بازی با درمانگر منجر به حل مسئله و تفکر خلاق کودک می‌شود.
  • درمانگر بازی‌های جدید و تکنیک هایی را به والدین یاد می دهد که باعث افزایش و بهبود عملکرد کودکان می‌شود.

جهت مشاوره از طریق واتساپ با ما در تماس باشید.

بازی درمانی چرا مفید است؟

بازی درمانی در اکثر اختلالات کودکان مفید است؛ اما به‌طورکلی می‌توان گفت که در مورد زمینه‌های زیر بیش‌ترین کاربرد را دارد:

  • دعوای والدین، جدایی یا طلاق
  • مسائل مربوط به عزت نفس
  • اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD)
  • کمبود مهارت های اجتماعی
  • اختلالات یادگیری
  • درمان افسردگی
  • درمان اضطراب
  • آسیب رشد (سوءاستفاده جنسی، جسمی یا عاطفی).
  • فرزندخواندگی
  • بیماری یا مرگ یکی از عزیزان
  • بستری شدن در بیمارستان
  • خشونت خانگی
  • ترومای حاد مانند تصادف، زلزله یا رویداد استرس زا
  • اختلال کمبود توجه یا اوتیسم
  • معلولیت های جسمی

جلسات بازی درمانی

بازی درمانی بین 7 تا 10 جلسه ممکن است کافی باشد؛ اما باید دقت داشته باشید که هر کودک، متفاوت و هر اختلال نیز بازی‌های متفاوتی دارد؛ بنابراین ممکن است برای برخی از کودکان زودتر و برخی از کودکان دیرتر نتیجه‌بخش باشد.

موارد پیچیده (مانند اختلال اوتیسم یا درگیری شدید خانوادگی) ممکن است نیاز به مداخله طولانی‌مدت (12 ماه یا بیشتر) با وقفه‌های منظم در درمان داشته باشند.

در مراکز بازی درمانی مجموعه‌ای از بازی‌ها که کودک شما می‌تواند از بین آنها بازی مورد علاقه خود را انتخاب کند، ارائه می‌شود. این بازی‌ها متناسب با شرایط و سن کودک ممکن است شامل مواد هنری و صنایع‌دستی، لوازم‌آرایش، شن و آب، خاک رس، انواع حیوانات، آلات موسیقی، عروسک‌ها و کتاب‌ها باشد.

بازی درمانی کودکان شما را قادر می‌سازد تا از این منابع برای بیان احساسات خود استفاده کند. مراحل کلی بازی درمانی عبارت‌اند از:

  • فضای بازی: فضایی با اسباب‌بازی‌ها و سایر عناصر به‌صورت سازمان‌یافته و در دسترس به کودک ارائه می‌شود تا کودک بتواند انتخاب کند. این امکان در آب‌وهوا و محیط مناسب را فراهم می‌کند که در آن نوزاد احساس راحتی کند.
  • نقش‌ها: هنگامی که فضای بازی ایجاد می‌شود و درحالی‌که پیوند اعتماد بین والدین، کودکان و درمانگر افزایش می‌یابد، بازی شروع به پیشروی می‌کند.
  • تجزیه‌وتحلیل: در طول فرایند بازی تجزیه‌وتحلیل انجام می‌شود که امکان تشخیص مؤثر را فراهم می‌کند تا اشکال دیگری از بازی پیشنهاد شود که به کودک کمک می‌کند تا احساسات خود را بهتر بیان کند.

برای مشاوره رایگان یا رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

نمونه‌ای از بازی درمانی

سام پسر 9 ساله‌ای بود که هم در خانه و هم در مدرسه در سازگاری با مشکلاتی روبرو بود، او برای مشکلات پرخاشگری به بازی درمانگر معرفی شد. او با مادر، ناپدری و خواهر ناتنی‌اش که بسیار کوچک‌تر از او بود، زندگی می‌کرد که باعث می‌شد مشکلات متفاوتی را تجربه کند.

در تمام جلسات روان‌درمانی از بازی درمانی استفاده می‌شد که در آن سام با کمک اسباب‌بازی‌ها توانست مشکل خود را مطرح کند. او در بازی به طور خودجوش شخصیت‌های مختلفی را معرفی می‌کرد.

سام به همه اسباب‌بازی‌های آنجا نگاه می‌کند، می‌ایستد و به عروسک‌ها نگاه می‌کند، یک عروسک را برمی‌دارد و شروع به صدازدن می‌کند: «این مهران است، پسر بد، پدرش از او می‌خواهد بلند شود و همیشه به او گوش دهد» صداها باتوجه‌به شخصیت‌ها تغییر می‌کند «بلند شو برو مدرسه!»، «من نمی‌خواهم»، «تو احمقی، تو احمق‌ترین بچه‌ای هستی که دیدم» او شروع به کتک‌زدن عروسکی که نماینده پسر بود می‌کند.

در طول جلسات بازی درمانی، از عروسک‌ها برای نمایش مشکلات خانوادگی‌اش استفاده می‌کرد و به او اجازه می‌داد تا روی پرخاشگری که نسبت به ناپدری‌اش، خواهرش و مدرسه احساس می‌کرد، کار کند و رفتارهای پرخاشگرانه‌اش را که او را به سمت درمان سوق می‌داد، کاهش دهد.

بازی درمانگر کیست؟

بازی درمانگران در کلینیک بازی درمانی مرکز مشاوره ستاره ایرانیان ، متخصصان ماهری هستند که با کودکان (و خانواده‌های آن‌ها) برای مقابله با موقعیت‌ها و تجربیات دشوار مانند سوگ، سوءاستفاده و غفلت، افسردگی و اضطراب، درگیری‌های خانوادگی، مسائل روانی یا سایر تجربیات آسیب‌زا کار می‌کنند.

دکتر روانشناس بازی درمانی در کلاس های بازی درمانی کودکان از بازی برای کمک به کودکان برای بیان و درک احساسات و تجربیات استفاده می‌کند و به آن‌ها کمک می‌کند تا با احساسات خود کنار بیایند.

جهت مشاوره از طریق واتساپ با ما در تماس باشید.

چرا بازی درمانی از درمان‌های سنتی بهتر است؟

برخلاف درمان کلاسیک که در آن کودک با درمانگر خود درباره مشکلات یا محیط خانوادگی خود وارد بحث می‌شود، در اینجا از کودک خواسته نمی‌شود که صحبت کند، کودک تنها قرار است که بازی کند.

درمانگر نقش یک ناظر ساده یا یک هم‌بازی را بازی نمی‌کند، بلکه با مداخله به کودک کمک می‌کند تا روند رشد و بلوغ کودک را بهبود بخشد. برخلاف درمان‌های سنتی این روش با تجزیه‌وتحلیل و تشخیص دقیق انجام شده توسط درمانگر، رفع دائمی مشکل رفتاری یا جسمی را ممکن می‌سازد.

انواع بازی درمانی

انواع مختلفی از بازی درمانی وجود دارد که به طور خلاصه شامل موارد زیر می‌شود:

  • فرزند درمانی: فعالیتی است که والدین در آن شرکت می‌کنند و درمانگر ابزارهایی را برای تعامل با کودک از طریق بازی به اشتراک می‌گذارد. این روش روابط بین والدین و فرزندان را بهبود می‌بخشد.
  • ماسه درمانی: کودک با استفاده از اسباب‌بازی‌های کوچک برای نشان‌دادن افراد یا حیوانات، صحنه‌ای را در جعبه‌ای پر از ماسه بازسازی می‌کند. این بازی زندگی کودک را منعکس می‌کند.
  • کتاب‌درمانی: در این شکل از روان‌درمانی، کودک و روان‌شناس معمولاً از خواندن به‌عنوان ابزاری برای کشف مفاهیم و مهارت‌های ضروری برای زندگی استفاده می‌کنند.
  • بازی تخیلی: ابزاری است که در آن ابزارهای مختلف بازی؛ مانند لباس، لگو، عروسک، اکشن‌فیگور و غیره به کودکان داده می‌شود تا آن‌ها را مجبور به استفاده از تخیل کنند.
  • بازی درمانی شناختی و رفتاری: در این مورد از بازی برای کمک به کودک برای تفکر و یادگیری به شیوه‌ای سرگرم‌کننده استفاده می‌شود. درمانگر می‌تواند از پسر یا دختر بخواهد که به حیوان عروسکی موردعلاقه خود در مورد نحوه رفتار در یک درگیری یا موقعیت استرس‌زا توصیه کند.

چرا مرکز مشاوره ستاره ایرانیان؟

از طریق بازی، کودک می‌آموزد که راه‌های مؤثرتر و معنادارتری برای برقراری ارتباط پیدا کند و مرکز بازی درمانی ستاره ایرانیان کمک می‌کند تا با موسیقی، بازی‌های نقش‌آفرینی، خاک رس، رنگ، عروسک و بازی‌های دیگر مهارت‌های لازم را یاد گرفته و سلامت روان مناسبی داشته باشد.

ستاره ایرانیان یک مرکز بازی درمانی در تهران با برترین متخصصان بازی درمانی کمک می‌کند تا فرزند شما بهترین دوران کودکی را تجربه کرده و برای آینده‌ای درخشان آماده شود

هزینه جلسات بازی درمانی در تهران

هزینه یک جلسه بازی درمانی بین 180 تا 400 هزار تومان است. این مرکز از جدیدترین درمان‌ها در سطح جهانی برخوردار است. درمان اختلالات کودکان با ریهاکام و لورتا جدیدترین و مؤثرترین درمان‌های جهانی هستند که مرکز ستاره ایرانیان نیز از این درمان‌های استاندارد برای درمان مشکلات کودکان استفاده می‌کند.

درمان ریهاکام به کودک شما کمک می‌کند تا با کمک بازی درمانی و دستگاه بدون هیچ عوارضی درمان مطلوب را تجربه کرده و زندگی خود را بهبود بخشند، با مرکز ما تماس بگیرید و از امکانات بهترین مرکز بازی درمانی در تهران برخوردار شوید.

مزایای بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی این امکان را فراهم می کند که در زمینه های کلی مانند ارتباطات، مشکلات عاطفی، بهبود ارتباطات، قضاوت اخلاقی، تقویت نفس، آمادگی برای زندگی، پرخاشگری و غیره درمان های لازم انجام شود.

هدف بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی برای رفع نیازهای عاطفی کودکانی که از بیماری رنج می برند یا تحت عمل جراحی بستری در بیمارستان قرار می گیرند، استفاده می شود . بستری شدن در بیمارستان هم برای کودکان و هم برای سایر اعضای خانواده استرس زا است.

برای مشاوره رایگان یا رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

هر جلسه چقدر زمان میبرد؟

هزینه جلسات مشاوره در ستاره ایرانیان چقدر است؟

آیا مشاوره تلفنی دارید؟

مشاوره آنلاین روی چه پلتفرم هایی هست؟

آدرس مشاوره حضوری کجاست؟

تخصص مشاوران ایرانیان چیه؟

چرا مرکز مشاوره ستاره ایرانیان را انتخاب کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *