مرکز درمان فوبیا در تهران

برای مشاوره یا رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

فوبیا ترس مداوم و مکرر از موقعیت، وسیله یا فعالیت خاص به‌صورت غیرطبیعی و غیرضروری است که باعث ایجاد اختلال در زندگی فرد می‌شود.

فردی که درگیر فوبیا است می‌داند که این ترس غیرمنطقی است، اما نمی‌تواند نسبت به آن بی‌تفاوت بوده یا خود را درمان کند. شروع فوبیا سن خاصی ندارد؛ اما اغلب در دوران کودکی شروع شده و میانگین شروع آن 15 تا 20 سالگی است.

فوبیا زندگی عادی افراد را مختل می‌کند. به‌عنوان‌مثال، بسیاری از مردم از ارتفاع می‌ترسند، اما برخی از آن‌ها هرگز با هواپیما پرواز نمی‌کنند، از پل‌ها عبور نمی‌کنند یا با آسانسور به طبقه بالای ساختمان نمی‌روند و ترجیح می‌دهند حتی اگر لازم باشد ده طبقه را با پله بروند.

انواع فوبیا

مرکز درمان فوبیا، انواع فوبیا را به‌صورت زیر دسته‌بندی می‌کنند:

درمان فوبیای ساده یا خاص

فوبیا ساده شامل ترس از وسیله یا رویداد خاص مانند ترس از مار، حشرات، فضای باز، پرواز و غیره است. فوبیای ساده به‌صورت احساس وحشت یا وحشت، به شیوه‌ای غیرقابل‌کنترل و ناتوان‌کننده ظاهر می‌شوند.

افراد مبتلا به فوبیای خاص می‌دانند که ترس آن‌ها شدید است. اما نمی‌توانند بر آن غلبه کنند، این اختلال تنها زمانی تشخیص داده می‌شود که ترس خاص با فعالیت‌های روزانه مدرسه، کار یا زندگی آن‌ها تداخل داشته باشد.

درمان ترس از فضای باز (آگورافوبیا)

جدی‌ترین و مهم‌ترین نوع فوبیای خاص است که شامل ترس شدید از اماکن عمومی و شلوغی است. در این فوبیا فرد از مکان‌هایی که نمی‌تواند سریع فرار کند دوری می‌کند و ترجیح می‌دهد در خانه بماند یا همراه با یک همراه از خانه خارج شود.

این فوبیا تا حدی شدید است که با حمله پانیک ممکن است همراه باشد. افراد مبتلا به این اختلال اغلب چنان ناتوان می‌شوند که به معنای واقعی کلمه احساس می‌کنند نمی‌تواند خانه خود را ترک کنند.

درمان فوبیای اجتماعی

ترس از تحقیرشدن، قضاوت‌شدن، یا موردتوجه قرارگرفتن توسط دیگران در یک حلقه اجتماعی باعث ایجاد فوبی اجتماعی می‌شود. افرادی که از اضطراب اجتماعی رنج می‌برند، گردهمایی‌های بزرگ را بسیار وحشتناک می‌دانند. این شبیه خجالتی بودن نیست.

اگرچه این اختلال اغلب به‌عنوان کمرویی در نظر گرفته می‌شود، اما یکسان نیستند. افراد خجالتی ممکن است در اطراف دیگران بسیار ناآرام باشند، اما در موقعیت اجتماعی اضطراب شدید ندارند.

مرکز مشاوره ستاره ایرانیان برگزیده جشواره های ملی در سالهای متوالی در زمینه مراجع محوری و ارائه خدمات برتر روانشناسی است. 

برای مشاهده اطلاعات و افتخارات مرکز به لینک زیر مراجعه کنید.

علت فوبیا

فوبیا ریشه در ژنتیک، فرهنگ و تأثیر از اطرافیان دارد، علاوه بر این رویدادهای آسیب‌زا در زندگی می‌تواند فوبیا را تشدید کرده و باعث اضطراب شدید شوند.

فوبیا باعث اضطراب، افسردگی و انزوا افراد شده و آن‌ها را از جامعه دور می‌کند، برخی از افراد برای تسکین اضطراب ممکن است به مواد مخدر یا الکل روی‌آورند که خود باعث تشدید اضطراب می‌شود. فوبیا به‌طورکلی دلایل زیر را دارد:

یادگیری مستقیم

بسیاری از فوبیاها (به‌ویژه آن‌هایی که مربوط به حیوانات یا فضاهای بسته است) به دنبال یک تجربه آسیب‌زا منفی یا قبلی رخ می‌دهد، به‌عنوان‌مثال، ممکن است فرد پس از گیرکردن در آسانسور دچار ترس از فضای بسته شود.

یادگیری غیرمستقیم

فرد ممکن است پس از مشاهده واکنش ترسناک شخص به همان وسیله یا موقعیت، ترس را یاد بگیرد. به‌عنوان‌مثال کودکی مشاهده می‌کند که چگونه والدینش از سوسک یا حشرات دیگر می‌ترسند و این ترس را یاد می‌گیرند.

ژنتیک

افرادی که سابقه خانوادگی فوبیای حیوانات یا فوبیای اجتماعی دارند، نسبت به افرادی که سابقه خانوادگی ندارند، شانس بیشتری برای ابتلا به این فوبیا دارند.

علائم فوبیا

فوبیا علائم مختلفی دارد که به دودسته فیزیکی و روان‌شناختی تقسیم می‌شود، علائم فیزیکی عبارت هستند از:

  • مشکل در تنفس
  • حالت تهوع
  • مشکل گوارشی
  • افزایش ضربان قلب
  • سرگیجه
  • مشکل در بلع
  • احساس خفگی
  • عرق کردن شدید یا لرز
  • درد در قفسه سینه

واکنش به فوبیا علاوه بر علائم جسمی شامل عوامل روان‌شناختی نیز است که در ادامه بیان شده است:

  • تلاش برای اجتناب از موقعیت ترسناک
  • احساس ناتوانی در کنترل واکنش خود
  • افکار غیرمفید: افکار غیرمفید مانند آسیب یا باورهای نادرست در مورد عواقب مواجهه با یک وسیله یا موقعیت ترسناک به ترس آن‌ها دامن می‌زند.
  • اجتناب: اجتناب یک واکنش رفتاری رایج به فوبیا خاص است؛ زیرا به افراد اجازه می‌دهد از احساس ترس و اضطراب دوری کند، در نتیجه، فوبیای خاص حفظ می‌شود.
  • احساس اضطراب یا وحشت شدید یا یخ‌زدن
  • مشکل در انجام فعالیت‌های روزمره به دلیل فوبیا

برای مشاوره یا رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

کنترل فوبیا

فوبیای شما هر چه باشد و هر چقدر هم که بر زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد، مجبور نیستید با آن زندگی کنید. در اینجا چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید که ممکن است کمک کند:

  • تکنیک‌های لازم برای کنترل و درمان فوبیا را یاد بگیرید.
  • کتاب‌های مربوط به درمان فوبیا را مطالعه کنید.
  • با فردی که به او اعتماد دارید در مورد احساس خود صحبت کنید.
  • اگر فوبیای شما به‌طورجدی بر زندگی شما تأثیر می‌گذارد، با روان‌شناس صحبت کنید.

درمان فوبیا

درمان فوبیا به اشکال مختلف انجام می‌شود که این انواع شامل موارد زیر است:

درمان فوبیا با مواجهه درمانی

مواجهه‌درمانی نوعی درمان فوبیا با رفتاردرمانی است که به مراجعه کننده کمک می‌کند تا با موقعیت‌های ترسناک مقابله کند. روانشناس خوب برای درمان فوبیا به طور مداوم از طریق تجربیات یا زندگی واقعی، شما را در معرض فوبیا قرار می‌دهد.

آن‌ها ممکن است ترس را در شما ایجاد کرده و سپس به‌آرامی شما را به‌مواجهه با آن ترس سوق دهند. درمان مواجهه با واقعیت مجازی نیز بسیار مؤثر است.

مواجهه‌درمانی است که در یک محیط مجازی انجام می‌شود. بسته به فوبیای فرد دارای مزایای خاصی است، زیرا فردی می‌تواند به‌جای ارائه یک نسخه واقعی از فوبیا در یک شبیه‌سازی باشد.

درمان فوبیا با درمان شناختی رفتاری (CBT)

درمان شناختی رفتاری یک روانکاوی و روان‌درمانی مبتنی بر شواهد است که برای درمان انواع شرایط سلامت روان از جمله فوبیاهای خاص استفاده می‌شود.

در این درمان کوتاه‌مدت با درمانگر خود، کار خواهید کرد تا افکار منفی پیرامون محرک‌های خاص فوبیای خود را شناسایی کنید. همچنین یاد خواهید گرفت که چگونه این افکار را به چالش بکشید و آن‌ها را به افکار واقعی‌تر تغییر دهید.

درمان فوبیا با حساسیت‌زدایی از طریق حرکت چشم و پردازش مجدد

مرکز درمان فوبیا وروانشناس درمان فوبیا از این روش به‌طورکلی برای درمان تروما استفاده می‌کند، اما برای درمان فوبیایی که بر اثر تروما ایجاد می‌شود نیز بسیار مؤثر است و تحقیقات از مؤثربودن آن خبر می‌دهند.

درمان فوبیا با گروه درمانی

گروه‌درمانی با تمرکز بر روش‌شناختی رفتاری می‌تواند به افراد مبتلا به فوبیا کمک کند. گروه‌درمانی حمایت همسالان و احساس جامعه و اعتبار را به فردی که درگیر فوبیا است ارائه می‌دهد و به‌مرور مراجعان متوجه می‌شوند که در مبارزات خود تنها نیستند و می‌توانند پیشرفت و شکست در بهبودی خود را با دیگران در میان بگذارند.

درمان فوبیا با ذهن آگاهی

درمان فوبیا مبتنی بر ذهن‌آگاهی به افراد کمک می‌کند تا در زمان حال مستقر شده و تأثیر افکار بر اعمال خود را بهتر درک می‌کنند.

مرکز مشاوره ستاره ایرانیان برگزیده جشواره های ملی در سالهای متوالی در زمینه مراجع محوری و ارائه خدمات برتر روانشناسی است. 

برای مشاهده اطلاعات و افتخارات مرکز به لینک زیر مراجعه کنید.

کلینیک درمان فوبیا

دکتر برای درمان فوبیا می‌تواند به‌صورت حضوری، تلفنی و آنلاین اقدام کند، مرکز مشاوره ستاره ایرانیان امکان بهره‌بردن از مشاوره خانواده در هرجای دنیا را برای فارسی‌زبان‌ها ممکن ساخته است.

درمان فوبیا در تهران

درمان حرفه‌ای کمک می‌کند بر فوبیای خاص غلبه کنید یا آن را به طور مؤثر مدیریت کنید تا اسیر ترس‌های خود نشوید و زندگی فردی و اجتماعی سالمی داشته باشید.

مرکز مشاوره ستاره ایرانیان بهترین مرکز درمان فوبیا در تهران است که در زمینه درمان اختلالات اضطرابی مانند فوبیا تخصص بالایی داشته و در کوتاه‌ترین مدت با به‌روزترین درمان‌های روز دنیا استرس و اضطراب ناشی از فوبیا را به‌طورکلی درمان و فوبیا را ریشه‌کن می‌سازد. برای مراجعه به شعب مرکز ستاره ایرانیان می‌توانید به آدرس‌های زیر مراجعه کنید:

  • قیطریه، چیذر، میدان ندا، جنب بانک دی، پلاک ۵۶، طبقه 4 شماره تماس: 22247100-021
  • شعبه شریعتی، چهارراه قصر، خیابان قدوسی، پلاک ۱۵۶، واحد ۱ شماره تماس: 88422495-021
  • شعبه سعادت‌آباد، ضلع جنوب غربی چهارراه سرو، خیابان پاک‌نژاد کوچه گل‌ها، پلاک ۵ طبقه ۴ شماره تماس: 22354282-021

درمان فوبیا تلفنی

روان‌شناس خوب برای درمان فوبیا به‌صورت تلفنی تکنیک‌های مهمی ارائه می‌دهد که کمک می‌کند با انجام این تکنیک‌ها و تکالیف اضطراب و فوبیا خود را به طور کامل مدیریت کرده و زندگی فردی و اجتماعی بهتر و موفق‌تری داشته باشید.

درمان فوبیا به‌صورت تلفنی با کمک متخصصان روان‌شناسی تضمین می‌کند که می‌توانید از هرجایی که هستید به اضطراب و فوبیا خود غلبه کنید.

درمان فوبیا آنلاین

ما در مرکز درمان فوبیا ستاره ایرانیان به طور جداگانه برنامه‌های درمانی را برای هر یک از مراجعانمان تنظیم می‌کنیم تا با نیازهای منحصربه‌فرد آن‌ها و نوع و شدت فوبیایی که تجربه می‌کنند سازگار بوده و در مدت‌زمان کم بهترین نتیجه را داشته باشد.

روانشناس درمان فوبیا به‌صورت آنلاین زمان لازم را برای کشف دلایل فوبیا شما صرف می‌کنیم تا بتوانیم بیشتر از علائم به‌شدت و اهمیت آن در زندگی شما پی برده و ریشه آن را درگذشته پیدا و درمان کنیم. مشاوره آنلاین در مرکز ستاره در پلتفرم ایمو (imo) انجام می‌شود.

بهترین روانشناس برای درمان فوبیا کیست؟

اگر فوبیای خاص بر زندگی روزمره شما تأثیر می‌گذارد، روان‌شناس می‌تواند به شما کمک کند. روان‌شناسان مرکز درمان فوبیا ستاره ایرانیان، بسیار حرفه‌ای، آموزش‌دیده و ماهر هستند که در کمک به افرادی که طیف وسیعی از نگرانی‌های سلامت روان از جمله اضطراب و فوبیا را تجربه می‌کنند، مهارت دارند.

برای مشاوره یا رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

چرا مرکز ستاره ایرانیان؟

انتخاب دکتر برای درمان فوبیا سخت است؛ اما ما این کار را برای شما راحت‌تر کرده‌ایم. مرکز درمان فوبیا ستاره ایرانیان بهترین متخصصان را در زمینه درمان و کنترل فوبیا داشته و با مشاوره حضوری، آنلاین و تلفنی درمان را برای تمام فارسی‌زبانان داخل و خارج کشور آسان‌تر کرده است.

توجه داشته باشید که فوبیا شما ممکن است منحصربه‌فرد باشد به طور مثال فوبیا دندان، دکمه یا هر چیز دیگری اما باید بدانید که تنها نیستید. بسیاری از افراد از فوبیاهای خاص رنج می‌برند، به همین منظور مرکز ستاره ایرانیان پروتکل‌های درمانی را مناسب با شرایط و شدت اختلال شما تنظیم می‌کند و در درمان برنامه مخصوص به خود را تجربه خواهید کرد.

علاوه بر این کلینیک درمان فوبیا ستاره ایرانیان تست‌های آنلاین و حضوری را در زمینه پیش از ازدواج ( تست ازدواجخانواده‌درمانی، اختلالات روان‌شناختی (فوبیا، اضطراب، استرس، وسواس، افسردگی، دوقطبی، شخصیت مرزی و غیره) فراهم کرده است که با کمک آن نوع اختلال و شدت آن به طور کامل شناسایی شده و درمان به‌صورت تخصصی و با سرعت بالاتری انجام می‌شود.

از جمله مشاوره هایی که می‌توانید از در مرکز از متخصصان ما  کمک بگیرید مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره روانکاوی ، مشاوره خیانت ، مشاوره فردی ، مشاوره طلاق و مشاوره زوجین ، سکس درمانی و مشاوره جنسی است.

آیا فوبیا قابل درمان است؟

تقریباً تمام فوبیاها را می توان با موفقیت درمان کرد. درمان فوبیای ساده شامل قرار گرفتن تدریجی در معرض حیوان، شی، مکان یا موقعیتی است که باعث ترس می شود. این به عنوان درمان حساسیت زدایی نیز شناخته شده و بسیار موثر است.

درمان فوبیا چقدر طول می کشد؟

جلسات درمانی فوبیا 50 تا 60 دقیقه‌ای بوده است که هر هفته طی چند ماه تکرار می‌شود. درمان شناختی-رفتاری (CBT)، 10 تا 20 جلسه طول می کشد و برای اطلاع بیش تر از تعداد دقیق جلسات باید با مشاور صحبت کنید. بیشتر بدانید.

مرکز مشاوره ستاره ایرانیان برگزیده جشواره های ملی در سالهای متوالی در زمینه مراجع محوری و ارائه خدمات برتر روانشناسی است. 

برای مشاهده اطلاعات و افتخارات مرکز به لینک زیر مراجعه کنید.

2 Comments

  1. نفس گفت:

    سلام من ۱۶ سالمه هر موقع که جاهای شلوغ میرم بدنم می لرزه و تند تند نفس میکشم الان چند ساله که این مشکل رو دارم من چیکار کنم

    • مرکز مشاوره ستاره ایرانیان گفت:

      سلام، درک می کنم که این مشکل برای شما ناراحت کننده است. علائمی که شما توصیف کرده اید می تواند نشانه ای از اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) باشد.
      اختلال اضطراب اجتماعی یک اختلال اضطرابی است که باعث ترس شدید و غیرمنطقی از موقعیت های اجتماعی می شود. این می تواند شامل موقعیت هایی مانند صحبت در جمع، معاشرت با افراد جدید یا حضور در مکان های شلوغ باشد.
      اگر نگران سلامت روان خود هستید، مهم است که به دنبال کمک باشید. یک متخصص بهداشت روان می تواند به شما کمک کند تا علت علائم خود را شناسایی کنید و درمان مناسب را دریافت کنید. به این منظور می توانید با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *