مهارت های ارتباطی

برای مشاوره رایگان یا رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

مهارت‌ های ارتباطی مؤثر یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی برای موفقیت در زندگی، رابطه، فرزندپروری، شغلی، تحصیلی و شرایط دیگر است.

مهارت ارتباطی مؤثر نیاز به مجموعه مهارت‌هایی دارد که ارتباط کلامی، غیرکلامی و گوش‌دادن دقیق را شامل می‌شود. مرکز ستاره ایرانیان به طور تخصصی در بهبود مهارت‌ های ارتباطی کمک می‌کند تا در کم‌ترین زمان ممکن به بهترین و مؤثرترین شکل در محل کار، تحصیل، خانواده و اجتماع صحبت کنید.

مهارت‌ های ارتباطی چیست؟

مهارت‌ های ارتباطی خوب در رابطه مهم است و می‌تواند در ارائه درسی، مصاحبه‌های شغلی، بحث‌کردن، رابطه و در موقعیت‌های مختلف دیگر به شما کمک کنند تا دیگران را با خود همراه کرده و کاری کنید که به شما گوش دهند.

خوشبختانه، می‌توانید با کمک‌گرفتن از ترفندها و نکات زیر می‌توانید مهارت‌ های ارتباطی کلامی و غیرکلامی خود را بهبود بخشید:

تقویت مهارت‌های ارتباطی

در ادامه نکاتی ذکر شده است که به‌مرور باعث تقویت مهارت‌ های ارتباطی کلامی و غیرکلامی در زمینه‌های مختلف می‌شود؛ بنابراین آن‌ها را از دست ندهید:

1. گوش‌کردن

یکی از مهم‌ترین نکات در ارتباط این است که به دیگران گوش دهید، توجه دقیقی به حرف‌های آنان داشته و سؤال مطرح کنید تا متوجه شوند که به آن‌ها گوش می‌دهید. علاوه بر این بگذارید حرف خود را تمام کنند و به‌هیچ‌عنوان میان حرف آن‌ها نپرید و اجازه دهید هرچقدر هم که صحبت فرد مقابل طولانی است صحبت کند.

2. مختصر بودن

حرف خود را به‌صورت مختصر بیان کرده و از صحبت زیاد خودداری کنید. از صحبت‌های طولانی با کلمات گیج‌کننده خودداری کنید و حرف خود را به ساده‌ترین حالت ممکن بیان کنید. طولانی‌بودن باعث می‌شود که ذهن مخاطب گمراه شده و همراهی او را از دست می‌دهید.

3. زبان بدن

زبان بدن مناسب را تمرین کنید، دست‌های باز به معنای خوشحالی و علاقه‌مندی است درحالی‌که دست‌های جمع شده نشان می‌دهد که علاقه‌ای به بحث ندارید. حالت بدنی آرام و دوستانه کمک می‌کند تا در ارتباط با دیگران بهتر باشید. برخی از نشانه‌های زبان بدنی منفی شامل موارد زیر است:

  • جویدن ناخن: ناامنی یا استرس
  • پلک زدن سریع: عدم اطمینان یا نگرانی
  • بازی با انگشتان: بی‌حوصلگی یا خستگی

تماس چشمی یکی از مهم‌ترین بخش‌های زبان بدن است، در طول صحبت با طرف مقابل سعی کنید ارتباط چشمی را از دست نداده و با این کار به او نشان دهید که تمام حواستان به او است و از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستید.

محکم دست دهید، اما دست فرد را فشار ندهید، هدف شما این است که دیگران احساس راحتی داشته باشند نه این که زیر سلطه شما هستند. مهم است که نسبت به هنجارهای فرهنگی حساس باشید، به طور مثال در یک فرهنگ جا افتاده است که باید آرام دست داد، در حالی که در فرهنگ دیگر محکم دست دادن نشانه اعتماد به نفس فرد است.

جهت مشاوره از طریق واتساپ با ما در تماس باشید.

4. اعتماد به نفس

به خودتان و چیزهایی که می‌گویید اعتماد داشته باشید، با اعتمادبه‌نفس صحبت کنید و ارتباط چشمی را حفظ کنید تا نشان دهید که از اعتمادبه‌نفس بالایی برخوردار هستید. برای این امر لازم نیست کار خاصی انجام دهید کافی است از زبان بدن مناسب استفاده کرده و تماس چشمی را حفظ کنید. از رفتار پرخاشگرانه خودداری کرده و مهربانی خود را نشان دهید.

5. گشاده رویی

اگر با دیگری مخالف هستید لازم نیست که به او توهین کنید و با پرخاش نظر خود را بیان کنید. به نظر دیگران احترام بگذارید و سعی کنید آن‌ها را درک کنید، این کار کمک می‌کند تا مهارت همدلی را نیز در خود تقویت کنید. مهم نیست در چه حالت روحی قرار دارید با محبت و گشاده رویی می‌توانید دیگران را با خود همراه کنید.

6. احترام

احترام یکی از مهم‌ترین جنبه‌های هر ارتباطی است. با احترام می‌توانید صادقانه و سازنده‌تر با یکدیگر ارتباط برقرار کنید. احترام پایه اساسی هر رابطه بوده و کمک می‌کند تا طرفین احساس کنند در رابطه خوب و مطلوبی قرار دارند.

7. کلمات را به درستی تلفظ کنید

مردم از بیان شما متوجه می‌شوند که چقدر مسلط هستید، اگر نمی‌توانید کلمه‌ای را به‌درستی بیان کنید از گفتن آن خودداری کنید. شروع به یادگیری کلمات جدید کنید، این کلمات کمک می‌کنند تا فرهنگ لغات خود را گسترده‌تر کرده و بهتر صحبت کنید. سعی کنید کلمات را تا انتها بدون استرس و تشدید بیان کنید تا به‌مرور تلفظ بهتری کسب کنید.

8. سرعت مناسبی داشته باشید

اگر سریع صحبت کنید دیگران تصور می‌کنند عصبی هستید. بااین‌حال، نباید آن‌قدر این سرعت را کاهش دهید که دیگران خسته شده و حرف شما را تمام کنند. پیداکردن سرعت مناسب زمان می‌برد؛ اما با سرعت درست می‌توانید ذهن دیگران را به حرف‌های خود مشغول کنید.

9. صدای خود را تنظیم کنید

شروع به انجام تمرینات برای تنظیم سطح صدا و بهبود لحن خود کنید. برای مثال می‌توانید آوازخواندن را تمرین کنید پس از مدتی آهنگ صدای شما بهتر خواهد شد. برای تنظیم صدا می‌توانید از دیگران بخواهید تا هر زمان از سطح مطلوب خارج شدید به شما اطلاع دهند.

10. تمرین سخنرانی در جمع

صحبت در جمع نگران‌کننده است و بهترین راه برای ماهرشدن در آن تمرین است. سخنران‌های حرفه‌ای نیز تمرین می‌کنند تا استرس خود را از بین ببرند؛ زیرا صحبت‌کردن به طور منظم نقاط قوت و ضعف شما را بزرگ‌تر می‌کند؛

بنابراین باید مهارت بالایی داشته باشید تا جمع را با خود همراه کنید، برای شروع سعی کنید گروه کوچکی از دوستان خود را جمع کرده و برای آن‌ها در مورد زمینه‌های مختلف صحبت کنید، با این کار به‌مرور عادت می‌کنید که در جمع‌های مختلف صحبت کنید.

11. مخاطبان خود را در نظر بگیرید

با چه کسی صحبت می‌کنید؟ صحبت در یک جمع علمی با صحبت در خانه یا محل کار فرق دارد. سن، نژاد، قومیت، جنسیت، وضعیت تأهل، درآمد، سطح تحصیلات همه در هنگام صحبت‌کردن مهم است و باید تمام این موارد را لحاظ کنید.

12. مدیریت احساسات

برای ارتباط سالم باید هیجانات و احساسات شدید را مدیریت کنید. احساسات بیش از اندازه باعث می‌شود که دیگران به حرف‌های شما اهمیت نداده و تصور کنند که حرف‌های شما از روی احساس بوده و قاطع نمی‌باشد.

برای مشاوره رایگان یا رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

فواید بهبود مهارت ارتباطی

  • افزایش اعتماد

با افزایش مهارت ارتباطی ، اعتماد بین شما و کارکنان، هم‌کلاسی‌ها، افراد خانواده و جامعه افزایش می‌یابد؛ بنابراین بهتر می‌توانید حرف خود را به دیگران بگویید و آن‌ها بهتر آن را قبول می‌کنند.

  • افزایش تعامل

اگر مدیریت یک شرکت یا گروه را به عهده دارید با بهبود مهارت‌ های ارتباطی کمک می‌کنید تا تعاملات گروه بهبودیافته و بهتر در کنار یکدیگر فعالیت کنید.

  • حل مسئله

با کمک مهارت‌ های ارتباطی بالا می‌توانید مشکلات را بسیار سریع‌تر حل کرده و شرایط را به‌صورت مؤثری مدیریت کنید. مهارت‌ های ارتباطی در خانواده و محل کار کمک می‌کند تا مسائل را بهتر حل کرده و راه‌حل‌های موثقی ارائه دهید.

انواع مهارت های ارتباطی

برای بهبود مهارت‌ های ارتباطی می‌توانید به صورت حضوری، تلفنی یا آنلاین از یک مشاور و متخصص کمک بگیرید.

بهبود مهارت‌ های ارتباطی حضوری

در جلسات حضوری آموزش مهارت های ارتباطی تمام تکنیک‌های لازم برای بهبود مهارت‌ های ارتباطی آموزش داده می‌شود. علاوه بر این متخصصان به شما یاد می‌دهند که چگونه تأثیر بیش‌تری بر مخاطب خود بگذارید و آن‌ها را با خود همراه کنید.

آموزش مهارت‌ های ارتباطی در مرکز ستاره به‌صورت کاملاً تخصصی و حرفه‌ای زیر نظر ماهرترین روان‌شناسان انجام می‌شود. برای دریافت مشاوره حضوری به مرکز ستاره می‌توانید به یکی از سه شعب زیر مراجعه کنید:

  • شعبه قیطریه، چیذر، میدان ندا، جنب بانک دی، پلاک ۵۶، طبقه 4 شماره تماس: 22247100-021
  • شعبه شریعتی، چهارراه قصر، خیابان قدوسی، پلاک ۱۵۶، واحد ۱ شماره تماس: 88422495-021
  • شعبه سعادت‌آباد، ضلع جنوب غربی چهارراه سرو، خیابان پاک‌نژاد کوچه گل‌ها، پلاک ۵ طبقه ۴ شماره تماس: 22354282-021

جهت مشاوره از طریق واتساپ با ما در تماس باشید.

آموزش تلفنی مهارت ارتباطی

علاوه بر مشاوره حضوری مرکز مشاوره ستاره امکان مشاوره تلفنی را نیز برای تمام فارسی‌زبانان داخل و خارج کشور فراهم کرده است با کمک مشاوره تلفنی در هرجایی و هر شرایطی بدون دسترسی به اینترنت می‌توانید با مشاور ارتباط برقرار کرده و تکنیک‌های برقراری مهارت را زیر نظر متخصص یاد بگیرید. تنها کافی است با شماره‌های مرکز تماس بگیرید تا از کمک بهترین روان‌شناسان ایران بهره‌مند شوید.

بهبود مهارت ارتباطی آنلاین

مشاوره آنلاین در پلتفرم ایمو (IMO) این امکان را فراهم می‌کند که با مشاور به بهترین شکل ارتباط گرفته و مهارت ارتباطی را به بهترین شکل ارتقا می‌بخشد به شکلی که تنها طی چند جلسه می‌توانید سخنرانی کرده، ارتباط کلامی و نشانه‌های غیرکلامی را بهبود بخشیده و به بهترین شکل دیگران را متقاعد کنید. مشاوره آنلاین شرایطی را فراهم می‌کند تا احساس کنید که در جلسه مشاوره حضور دارید و ارتباط بسیار خوبی می‌توانید با مشاور برقرار کنید.

 

چرا مرکز مشاوره ستاره ایرانیان؟

مرکز تخصصی ستاره ایرانیان به‌صورت تخصصی به مشاوره فردی مانند آموزش مهارت‌های ارتباطی، سازگاری، مهارت حل مسئله، مهارت‌های تحلیلی، اعتمادبه‌نفس، استقلال شخصیتی و موارد دیگر کمک می‌کند.

هزینه آموزش مهارت‌ های ارتباطی

هزینه جلسات بهبود مهارت‌ های ارتباطی بستگی به مدرک کارشناسی ارشد، دکترا و سابقه کاری یا اساتید دانشگاه دارد و بین 180 تا 400 هزار تومان متفاوت است، برای اطلاع یا آگاهی از قیمت و شرایط جلسات می‌توانید با شعب مرکز ستاره ایرانیان تماس حاصل کنید.

علاوه بر این، این مرکز در زمینه‌های درمان اختلالات روان‌شناختی (اضطراب، وسواس، افسردگی، دوقطبی و غیره)، زوج‌درمانی ، خانواده‌درمانی ، مشاوره تحصیلی و شغلی، مشاوره پیش از طلاق ، مشاوره پیش از ازدواج ، مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره خیانت ، خدمات تخصصی را ارائه می‌دهد. همچنین در این مرکز متخصص سکس تراپیست با مشاوره جنسی به درمانی مسائل جنسی نیز می‌پردازد.

مشاوران و روان‌شناسان در این مرکز دوره‌های تخصصی مربوطه را گذرانده و از بالاترین سطح علمی برخوردار هستند.

سؤالات متداول

1. مهارت‌ های ارتباطی چه اهمیتی دارند؟

مهارت‌ های ارتباطی برای صحبت‌کردن مناسب با افراد و متقاعدکردن آن‌ها ضروری است. مهارت ارتباطی یاد می‌دهد که چگونه در عین حفظ تماس چشمی خوب، نشان‌دادن واژگان متنوع متناسب مخاطبان، گوش‌دادن مؤثر و ارائه ایده به طور مناسب را هم‌زمان رعایت کنید.

2. مهارت های ارتباطی قوی چیست؟

ارتباط مؤثر شامل انتقال پیام به طور واضح، مختصر و دقیق است. مهارت ارتباطی به شما یاد می‌دهد که چگونه به بهترین شکل دیگران را با خود همراه کنید و شرایط کار، تحصیل و خانواده را مدیریت کنید.

بیشتر بدانید.

برای مشاوره رایگان یا رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *