احتمال خودکشی در چه کسانی بیشتر است؟
احتمال خودکشی در چه افرادی بیشتر می باشد؟ تا به حال به این فکر کرده اید چه چیزی باعث می شود تا شخص تمایل نداشته باشد به زندگی اش ادامه دهد؟ افراد در سنین و جنسیت های مختلف به خاطر مشکلات متعددی که در زندگی شان ایجاد می شود تصمیم به خودکشی می گیرند.
افرادی که در گذشته مشکلات زیادی داشته اند و با مشکلات روحی و روانی بسیاری درگیر بوده اند احتمال این که خودکشی کنند بسیار زیاد می باشد. درگیر شدن با اختلالات روانی و اختلالات شخصیتی نقش بسیار مهمی در اقدام به خودکشی دارد.
بر اساس تحقیقات انجام شده زنان بیشتر از مردان اقدام به خودکشی می کنند و مردان بیشترین تعداد خودکشی منجر به مرگ را دارند در صورتی که در مورد خودکشی در افراد و علائم آن آگاهی داشته باشید راحت تر می توانید از عزیزانتان محافظت کنید و برای درمان مشکلات روحی و روانی آن ها اقداماتی را انجام دهید.
بسیاری از افراد که اقدام به خودکشی می کنند قبل از انجام خودکشی، رفتارهای خاصی را از خود نشان می دهند و در صورتی که شما علائم خودکشی را بشناسید می توانید پیشگیری های لازم را انجام دهید، برخی از نشانه ها و رفتارهایی که افراد در زمان خودکشی انجام می دهند شامل موارد زیر می باشد:
افرادی که کودکی سخت و بی ثباتی داشته اند و یا دچار اتفاقات استرس زا شده و آن را تجربه کرده اند بیشتر تمایل به خودکشی دارند، هم چنین افرادی که حامی و دوستی نداند و نمی توانند به کسی اطمینان کنند و در مورد مشکلاتشان با او حرف بزنند، امکان خودکشی بالاتری دارند.
بر اساس تحقیقات انجام شده افرادی که در سنین بالا تنها زندگی می کنند، همسرشان را از دست داده اند و یا به اختلالات روانی جدی دچار شده اند به وسیله خودکشی به زندگی شان پایان می دهند.
اختلالات روانی زمینه ساز مشکلات جسمی و روان پزشکی مانند الکلی شدن و افسردگی می باشد و زمانی که فرد درگیر این مشکلات می شود با محیط دچار تعارض شده و از این رو احتمال خودکشی در او بسیار افزایش می یابد، اختلالات روانی که باعث می شود فرد خودکشی کند شامل موارد زیر است:
افرادی که به اختلال شخصیت مرزی مبتلا می شوند به بیماری افسردگی دچار شده و عزت نفس آن ها پایین آمده و پرخاشگر می شوند، زمانی که وقایع منفی در زندگی آن ها به وجود آید احتمال بروز رفتارهای آسیب زننده در این افراد بسیار زیاد می باشد و می توان گفت تقریبا 75 درصد بیماران مرزی حداقل یک بار دست به خودکشی زده اند.
افرادی که به اختلال شخصیت ضد اجتماعی مبتلا شده اند احساس مسئولیت نمی کنند و شخصیت آن ها پرخاشگر شده و تکانشی عمل می کنند به همین دلیل احتمال بیشتری دارد تا رفتارهای آسیب زننده داشته باشند و اقدام به خودکشی کنند و تقریبا حدود 45 درصد از پسران و 30 درصد از دختران مبتلا به اختلال شخصیت، اقدام به خودکشی کرده اند.
کسانی که به بیماری پارانویید مبتلا هستند بدبین و بدگمان هستند و مشکلات بین فردی بسیار زیادی دارند که این مشکلات باعث می شود تا نسبت به اجتماع، انزوا و گوشه گیر شوند و تمایل به خودکشی داشته باشند، تقریبا 60 درصد بیماران پارانویید دست به خودکشی زده اند.
افرادی که شخصیت خودشیفته دارند تمایل بسیار زیادی به تحسین و توجه دیگران دارند و در صورتی که نیاز آن ها به درستی ارضا نشود و مورد توجه دیگران قرار نگیرند یا فرد مهمی در زندگی شان را از دست دهند به احتمال زیاد اقدام به خودکشی کنند.
افرادی که به اختلال اسکیزوفرنی مبتلا می شوند بسیار ناامید هستند زیرا در این اختلال فرد توهم و هذیان دارد و مشکلاتی برای فرد ایجاد می شود که منجر به افسردگی در او شده و به همین دلیل ممکن است شخص اقدام به خودکشی کند.
افرادی که به اختلال شخصیت نمایشی مبتلا می شوند تمایل دارند تا رفتارهای نمایشی و اغراق آمیزی را به دیگران نشان دهند و در صورتی که احساس کنند به قدر کافی مورد توجه دیگران نیستند برای جلب توجه آن ها اقدام به خودکشی نمایشی می کنند.
اختلال به افسردگی بیشترین میزان خودکشی در ایران را دارد افرادی که به افسردگی مبتلا می شوند احساس بی ارزشی و گناه به آن ها دست می دهد و عزت نفس شان به شدت پایین می آید به طوری که این احساس ناامیدی و پوچی باعث شکست در فرد شده و تمایل به خودکشی در او افزایش می یابد.
بر اساس تحقیقات انجام شده میزان خودکشی در زنان بیشتر از مردان می باشد و زنان به دلایل زیر اقدام به خودکشی می کنند:
البته توجه داشته باشید که مردان بیشتر از زنان در اثر خودکشی جان خودشان را از دست می دهند در بسیاری از موارد زنان واقعا قصد مردن ندارند و هدف آن ها از خودکشی جلب توجه دیگران می باشد.
ولی مردان زمانی که خودکشی می کنند قصد آن ها مردن می باشد و در زمان خودکشی از وسایل خطرناک تری استفاده می کنند، در صورتی که در این خصوص مشکل دارید باید در مورد خودکشی و موضوعات مربوط به آن از مشاور کمک بگیرید.
بسیاری از افرادی که خودکشی می کنند و جان خود را از دست می دهند قصد آن مردن و خودکشی نمی باشد و به دلیل این توجه دیگران را به خود جلب کنند و یا از روی هیجانات لحظه ای اقدام به خودکشی می کنند به همین دلیل ضروری است که افراد به دنبال درمان مشکلات خود باشند
در صورتی که متوجه شدید یکی از نزدیکان تان تمایل به خودکشی دارد و نشانه های خودکشی را در او مشاهده کردید در این شرایط به روانشناس مراجعه کنید و از او کمک بخواهید تا راهکارهای لازم را در اختیار شما قرار دهد.
مرکز مشاوره ستاره ایرانیان از متخصصان و روانشناسان با تجربه تشکیل شده اند که به صورت حضوری و تلفنی آماده پاسخ گویی به مراجعین هستند.